Nieuws - Politiekapel Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Koningsdag
geplaatst 27 april 2022

Volgens traditie musiceerden wij ook vandaag tijdens Koningsdag in Kerkrade. We luisterden mede de kerkdienst op voor o.a. burgemeester, wethouders, raadsleden en gedecoreerden. Aansluiten zorgden we voor muzikale begeleiding naar de Markt alwaar we het Wlhelmus en marsmuziek lieten klinken.
Muzikale Agenda
geplaatst 26 maart 2022

De komende periode zijn we weer vaak te zien en horen. Zo musiceren we traditioneel tijdens Koningsdag in Kerkrade, musiceren we meermaals tijdens het Wereld Muziek Concours en reizen we per touringcar af naar het Musikfest in Düren (D). Neem een kijke in onze agenda voor meer informatie, data en tijden. Zien we jullie dan?
Zalig Nieuwjaar!
geplaatst 31 december 2021

Met de afsluitende noten uit wat door velen de "nationaal hymne van de blaasmuziek" wordt genoemd (Böhmischer Traum) wensen wij iedereen een gezond en muzikaal 2022!
In het korte filmpje nemen wij afscheid van 2021 en hopen we weer volop in 2022 muziek te kunnen gaan maken. Tot dan!
Zalig Kerstfeest!
geplaatst 19 december 2021

Met een klein stukje uit het muziekwerk "Dromerij", live door ons ten gehore gebracht in theater de Buun in Kerkrade enkele maanden geleden, dromen ook wij van een gezond 2022!
Wij wensen iedereen Zalig Kerstfeest en alle goeds voor het nieuwe jaar!
Alles Paletti?!
geplaatst 7 oktober 2021

Nasststaand zijn diverse beeld -en geluidsfragmenten te bekijken en beluisteren van onze twee avonden in theater de Buun te Kerkrade.
Veel kijk -en luisterplezier gewenst!
Muzikale avonden 24 en 25 september
geplaatst 24 augustus 2021

Deze nieuwe show van Brass Ensemble Koperpoets, alsmede het themaconcert “Alles paletti?!” van Politiekapel Limburg is te zien/horen tijdens een avondvullend (muzikaal) programma in de Buun van Toneelvereniging Excelsior Kerkrade, Rolduckerstraat 157 Kerkrade.
Je hebt de kans om erbij te zijn op vrijdag 24 of zaterdag 25 september 2021. Aanvang 20.00 uur.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Dus wees er snel bij. Kaarten bestel je via bovenstaande link! Vermeld je naam en aantal kaarten (10 euro per stuk).
Uiteraard worden alle Coronamaatregelen in acht genomen!!

Alles Paletti?! bestaat uit böhmische blaasmuziek, een statige concertmars, polka’s met een divers karakter en een dromerige wals.
Een muzikaal eerbetoon aan Ernst Mosch en diverse andere componisten.
Alles Paletti?!! De titelsong van het concert, een vraag naar de actualiteit maar ook een vraag naar u, fans en geïnteresseerden van deze muzikale kameleon!
Politiekapel Limburg wenst iedereen: Alles Paletti!


Dhr. Piet Canna Koninklijk Onderscheiden
geplaatst 4 juli 2021

Voor zijn jarenlange grote maatschappelijke inzet in de muzikale wereld waaronder het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en Politiekapel Limburg werd de heer Piet Canna gisteren tijdens de interne verenigingsdag van Politiekapel Limburg te Brasserie Nieuw-Ehrenstein Koninklijk Onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau. Zo is of was hij vrijwillig actief als dirigent (o.a ook eerder bij jeugdkoor Carrillon), ad-intirim dirigent, tweede dirigent, marsleider, archivaris, raadgever, muzikant en op vele andere gebieden actief. Voor zowel de vooraankondiging door burgemeester Dassen alsook een gedeelte uit de toespraak van de loco-burgemeester, zie naaststaand filmpje!
Verenigingsdag met huldiging jubilarissen
geplaatst 4 juli 2021

Zaterdag 3 juli hield Politiekapel Limburg haar verenigingsdag te en rondom Brasserie Nieuw-Ehrenstein. Deze wordt altijd intern en informeel gehouden. Onderdeel van de dag was onder meer een wandeling, een open air-repetitie (ook voor terrasbezoekers te volgen) en de huldiging van de jubilarissen Linda Canna (25 jaar lid), Helga Klinkers (25 jaar lid) en Piet Canna (50 jaar lid en tijdens deze huldiging ook Koninklijk Onderscheiden, zie seperate berichtgeving). Voor deze bijzondere gelegenheid kwamen er tijdens de toespraken en als verrassing voor de jubilarissen ook bijzondere felicitaties vanuit 5 verschillende landen langs. Zie naaststaande compilatie:

Mini-Concert/Open Air Repetitie
geplaatst 3 juli 2021

Vandaag verzorgen wij als onderdeel van onze interne verenigingsdag ook een mini-concert/open air repetitie op het terras van Brasserie Nieuw Ehrenstein. Nieuw Erensteinerweg 5.
We musiceren van ca. 15.30 tot 16.20 uur. Deze repetitie is ook voor terrasgangers gratis toegankelijk. Zien we je straks?
Jubilarissen Politiekapel Limburg
geplaatst 13 juni 2021

Drie jubilarissen bij Politiekapel Limburg

Politiekapel Limburg kent haar oorsprong en thuishaven in Klankstad Kerkrade. De drie jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (beiden 25 jaar lid) en Piet Canna (50 jaar lid) poseren op bijgaande foto dan ook niet voor niets bij het prachtige Klankstad monument in Kerkrade.

Politiekapel Limburg staat onder muzikale leiding van dirigent Henk Haan en is een muzikale kameleon met een rijke historie. Het muziekgenre bestaat uit populaire mars -en blaasmuziek.

Linda Canna werd lid op 7 november 1995 en bespeelt zowel de dwarsfluit alsook piccolo bij de kapel. Ze neemt vaker zitting in commissies en is nooit te beroerd om mee te helpen.

Helga Klinkers musiceert de trompet en werd op 25 mei 1996 lid. Ze maakt tevens deel uit van de muziekcommissie en steekt eveneens graag de helpende handen toe.

Piet Canna viert met 50 jaar lidmaatschap zijn gouden jubileum. Hij musiceert euphonium en is tevens onder meer marsleider, archivaris maar ook musicerend erelid van de kapel. Hij werd lid op 20 april 1971. Zijn inzet voor de kapel op veel diverse vlakken en door de vele jaren heen is onuitputtelijk. Het is traditie dat de jubilarissen intern gehuldigd worden tijdens de jaarlijkse verenigingsdag.

Deze zal, indien de omstandigheden het mogelijk maken, met inachtneming van de dan geldende regels, plaatsvinden op zaterdag 3 juli.

Vast onderdeel van deze dag is ook een informeel (ongeüniformeerd) mini-concert, ook voor derden gratis toegankelijk. Doorgang is onder voorbehoud en is gepland van 15.30-16.30 uur op het terras van Brasserie Nieuw Ehrenstein.
Voor de actuele situatie is graag onze website www.politiekapellimburg.nl te raadplegen.


Politievrijwilliger in ondersteuning muziek en hervatting repetities
geplaatst 29 mei

Onlangs werden dirigent en muzikanten benoemd tot politievrijwilliger in de ondersteuning muziek. Tevens starten met ingang van dinsdag 8 juni weer onze repetities met inachtneming van de corona-maatregelen.
On Tour
geplaatst 10 april

Helaas is het ons nog niet mogelijk weer on tour te gaan. Repetities en uitvoeringen zijn momenteel zoals bekend nog niet mogelijk. Toch staan er reeds diverse toekomstige optredens gepland. Houd onze website steeds in de gaten over het wel dan niet kunnen doorgaan van deze muzikale activiteiten. Onze koningsdagoptredens zullen dit jaar niet mogelijk zijn.
Verenigingsdag 2021
geplaatst 27-03-2021

Het programma en de locatie voor onze komende verenignigsdag, gepland voor zaterdag 3 juli (of later indien omwille van huidige situatie omtrent Covid-19), is bekend! We gaan dit jaar naar de prachtiige Anstelvalliei met als locatie Brasserie Nieuw Ehrenstein, Nieuw Erensteinerweg 5 in Kerkrade.
De dag zal ook dit jaar starten met een kop koffie/thee en stuk vlaai, een heerlijke wandeling (dit jaar de keuze uit 45 minuten of 90 minuten), een miniconcert (voorkant terras, publiek indien tegen die tijd weer mogelijk welkom), huldiging jubilarissen (dit jaar Linda Canna en Helga Klinkers, beide 25 jaar lid en Piet Canna 50 jaar lid) alsook een afsluitend eten.
25 seconden...
geplaatst 24-2-2021

een nieuw item op onze website en facebookpagina. In 25 seconden lichten we een gebeurtenis uit ons verleden toe. In deze eerste 25 seconden blikken we met een live opname terug op het ten gehore brengen van de volklsiederen tijdens de WK (Jeugd) Voetbal interland tussen Nederland-Japan. Een kolkend Parkstad Limburg Stadion en een mooie voetbal avond.
Coronavirus naar Muzikaalvirus
geplaatst 31-1-2021

Helaas bevinden we ons nog steeds in  de vreemde periode omwille van corona. Daarom is het ons nog niet mogelijk repetities en optredens te hervatten. Achter de schermen blijven bestuur, dirigent en muzikanten in contact middels nieuwsbrieven, digitale activiteiten als zoommeetings en zoomquiz, groepsapp en meer. Zodra de situatie het weer toe laat verheugen muzikanten en dirigent zich er enorm op de daad weer op te pakken. Tot die tijd wordt er achter de schermen verder gewerkt.
Compilatie Politiekapel Limburg
geplaatst 09-10-2020

Vanaf vandaag is onnze nieuwste promo uit met uniek foto materiaal vanaf oprichting tot heden. Neem graag eens een kijkje.
Verenigingsdag 2020
geplaatst 04-07-2020

Vandaag hielden wij met in achtneming van de coronamaatregelen en in aangepaste vorm onze verenigingsdag. Dit jaar te Brasserie/B&B De Pletsmolen im Nuth. Er werd 9 km gewandeld, op afstand bijgepraat, genoten van koffie en vlaai alsook van een heerlijk drie gangen diner. Ook werd onze jubilaris John Debie (60 jaar muzikant,) welverdiend in het zonnetje gezet. John nogmaals van harte gefeliciteerd. Hans bedankt voor de organisatie!
Klarinettist John Debie gehuldigd
geplaatst 07-03-2020

Gisteravond vond de gezamenlijke jubilarissenviering voor Muziekverenigingen in Gemeente Kerkrade plaats. Voor Politiekapel Limburg werd klarinettist/saxofonist John Debie als (meer dan) 60 jaar muzikant in het zonnetje gezet.
Als sprekers waren aanwezig burgemeester: Petra Dassen, wethouder van cultuur: Jo Schlangen en voorzitter van de Klankstadfederatie Kerkrade: Toon Peerboom.
De avond werd muzikaal opgeluisterd door Harmonie St Aemiliaan Bleijerheide en Accordeonvereniging "Accordia" Kerkrade. Van harte gefeliciteerd aan alle jubilarissen, in het bijzonder uiteraard aan ons eigen lid John Debie welke tijdens onze verenigingsdag in juli ook nog intern gehuldigd zal worden.
Politiekapel voor het eerst in St. Elisabeth Aachen
geplaatst 29-01-2020

Voor het eerst in de historie van de kapel verzorgde men een muzikale avond in St. Elisabeth Aachen. Een avond die zeer gewardeerd werd door de talrijk aanwezige bewoners.
Men hoopt ook hier op een herhaling volgend jaar.


Ter Eyck
geplaatst 22-01-2020

Gisteren 21 januari 2020 waren we muzikale gast in Ter Eyck Heerlen. Het was de start van onze nieuwe tournee door de euregio genaamd: Wir sind Wir.

Deze titel staat gelijk aan het muziekwerk van de Oostenrijkse muziekgroep: Die Fegerländer.

Ook stelden wij ons met Wir sind Wir voor als kapel. De tournee gaat volgende week verder met een optreden in Aken.     
Top publiek in uitverkochte zaal Puth
geplaatst 24 november 2019

Het was druk in de zaal van Brasserie Oud Limburg in Puth. Het publiek was razend enthousiast en wij mochten dan ook niet zonder zugabe huiswaarts keren. Puth, bedankt voor de gastvrije en hartelijke ontvangst.

Laurensberg (D) 2019
geplaatst 10 oktober 2019
Dinsdag 8 oktober musiceerden wij voor het vierde achtereenvolgende jaar in CMS PFlegewohnstift Laurensberg. Een avondvullend pogramma waarbij veel werd mee geklapt, gezongen, gesjunkeld en zelfs gedanst.
Mooi om te zien hoe dankbaar de bewoners en het personeel voor deze avond ook nu weer waren. Volgend jaar staat alweer op het programma.
Veteranendag 2019
geplaatst 28 septemberi 2019
Op zaterdag 28 september werd voor de eerste keer deelgenomen aan de Veteranendag in Kerkrade. Als kapel musiceerden wij eerst voor het stadhuis op de Markt, zowel voor, tijdens alsook na de plechtige ceremonie. Er waren diverse genodigden waaronder ook de burgemeester van Kerkrade en Herzogenrath. Er werden vlaggen gehesen, er was een minuut stilte, er klonk het Taptoe signaal en wij musiceerden onder meer het Wilhelmus alsook muziek bij de kransleggingen. Aansluitend trokken wij naar het defilé-punt alwaar wij zowel voor, tijdens alsook na het deilé musiceerden. Op een bui na bleef het droog.


Op 27 april musiceerde de Politiekapel traditiegetrouw tijdens Koningsdag. Men begon met het opluisteren van de oecemenische Dienst in de St. Lambertuskerk in Kerkrade waarna men burgemeester Som, wethouders, raadsleden, (oud)gedecoreerden en andere aanwezigen muzikaal begeleide naar de Markt toe. Hier werd vervolgens het Wilhelmus gemusiceerd tijdens het hijsen van de nationale vlag. Aansluitend musiceerde men nog marsmuziek.


Dinsdag 14 mei verzorgde de kapel een prachtig concert in een uitverkocht Dr. Calshof in Landgraaf. Ook hier mocht de kapel niet zonder Zugaben vertrekken.    
Naamswijziging van onze kapel
geplaatst 16 april 2019
Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade heeft een nieuwe naam: POLITIEKAPEL LIMBURG. Natuurlijk heeft de kapel daarmede ook een nieuw logo en nieuw mailadres gekregen. Het nieuwe logo zie je bovenstaand. Ons nieuwe mailadres luidt: politiekapellimburg@outlook.com


Muzikale Opening Zwaailichtendag 2019
geplaatst 14 april 2019
Voor het derde achtereenvolgende jaar werd in Kerkrade de grootse Euregionale Zwaailichtendag gehouden. En ook als Politiekapel waren we voor de derde keer hierbij aanwezig. Op de drukbezochte markt zorgden we een uur lang voor de muzikale opening van deze geweldige dag.
Sevagram Langedael uitverkocht voor Dromerij
geplaatst 17 maart 2019
Sevagram Verwenzorg Langedael Vaals was vandaag 17 maart uit zijn voegen gebarst voor thema-concert Dromerij.......uitverkocht huis...….een geweldig publiek..... bedankt Vaals.
Ook vanmiddag musiceerden wij met succes, deze keer in het fraai gelegen zorgcomplex Langedael Vaals. Bewoners, vrienden, familie en andere geïnteresseerden genoten zichtbaar en zongen, sjunkelden, klapten en dansten mee. Ook de titelsong Traumerei ontbrak natuurlijk niet en de bewoners "schnakelden" lustig mee (wie niet weet wat het is moet zeker eens een concert bijwonen). Ook heeft bewoner en zanger "Toni" voor de hele zaal meegezongen tijdens het bekende "auf der vogelwiese"".
Gemeentelijke Jubilarissenviering
geplaatst 16 maart 2019
Tijdens de Gemeentelijke Jubilarissenviering voor kerkraadse muziekverenigingen op 15 maart jongstleden in het historische stadhuis van Kerkrade werden ook drie leden van de politiekapel gehuldigd.

Wiel Schijns (50 jaar lid), Sjef Langenberg (50 jaar muzikant) en Lucien Andriolo (25 jaar lid) hoorden toespraken van o.a. burgemeester Jos Som, wethouder Jo Schlangen en de voorzitter van de federatieve bond van muziekgezelschappen dhr. Toon Peerboom.

Muziek was er van o.a. Jeugdkoor CantaYoung Youngsters, Harmonie St. Marie Gracht en zangduo Loes de Jong en Heidi Brouwers. Het was een druk bezochte viering.
Nieuwjaarsconcert Ter Eyck 15-01-19
geplaatst 15 januari 2019
Dinsdag 15 januari 2019 musiceerden we  in Sevagram Zorgcentrum Ter Eyck, Keekstraat 3 te Heerlen.

Met ons muzikale programma "Dromerij" namen wij de toehoorders mee naar schitterende blaasmuziek van Ernst Mosch tot Guido Henn.
Ook ontbrak de titelsong "Träumerei"  niet alsmede andere werken waar je heerlijk bij kunt wegdromen. Maar ook snelle polka's, statige marsen alsook rustige walzers passeerden de revu in een prachtig muzikaal programma dat afwisselend en dromerig te gelijk was. Het publiek was razend enthousiast en liet de kapel niet zonder "zugaben" naar huis toe gaan.  

Klik op naaststaand filmpje voor enkele live-fragmenten.
Uitverkocht huis tijdens Kerstconcert
geplaatst 16 december 2018
Vandaag 16 december waren we voor de derde keer (eerder in 2012 en 2015) te gast in de Mehrzweckhalle te Broicher Siedlung.

Deze keer voor een geweldig kerstconcert.

Dit alles in samenwerking met en op uitnodiging van mannenkoor Broicher Siedlung.
Het concert wat tot op de laatste stoel uitverkocht. Het koor en de politiekapel musiceerden zowel afzonderlijk alsoook gedeeltelijk samen.

3 jubilarissen Politiekapel
geplaatst 10 december 2018
In 2018 waren de jubilea van Wiel Schijns (50 jaar lid), Sjef Langenberg (50 jaar muzikant) en Lucien Andriolo (25 jaar lid).
Deze jubilea worden volgens traditie altijd gevierd tijdens de eerstkomende verenigingsdag (2019).
Voor meer info over deze jubilea, klik op JUBILEA 2018,

foto: Helga Klinkers

Dr. Calshof
geplaatst 13 november 2018

Een top publiek in een bomvol Meander Zorgcentrum Dr. Calshof in Landgraaf. Daarmede kreeg de start van onze Tournee genaamd "Dromerij" meteen extra glans. Onderstaand  twee video-opnames ter impressie alsmede enkele foto-kiekjes.

Politiekapel op TV
geplaatst 06 oktober 2018

Radio & TV zender L1 maakte opnames van de Politiekapel tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Deze zijn uitgezonden op TV en ook terug te kijken. Klik hier toe: POLITIEKAPEL OP TV
De kapel komt dan na 3.14 minuut.
Veel kijk en luisterplezier!Muzikale avond Streeperkruis Landgraaf
geplaatst 07september 2018

Dinsdagavond 4 september musiceerden wij voor de talrijk aanwezige dames van het Vrouwengilde Landgraaf. Het werd een avond met interactie en muziekgenot. Er werd mee gezongen, gesjoenkeld, geklapt, er was tijd voor een stukje vla  maar vooral ook tijd voor muziek.Alle foto's op onze website www.politiekapellimburg.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat. Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu